Nieuws
27-5-2021

Stichting DCN Geleidehonden is bijna twee jaar verder na de verhuizing.

Het valt allemaal niet mee, even een varkenshouderij ombouwen met beperkte middelen. Nog even geduld dus. Uiteindelijk draait het ons om de honden en die kosten veel tijd en veel geld.
We hopen eind 2021 de eerste 'varkensschuur' omgebouwd te hebben naar fijne hondenkamers zodat we de noodverblijven vaarwel kunnen gaan zeggen.


20-08-2019
Stichting DCN Geleidehonden is verhuisd.
Bezoek- en postadres vanaf heden:

Stichting DCN Geleidehonden
Rozenpas 8
7035 AG Kilder
0314-647934

De komende jaren gaan we flink aan de slag om dit voormalig agrarisch bedrijf om te toveren tot een mooie blindengeleidehondenschool.
'Vooraan' in de Achterhoek!


30-04-2019
Een nieuwe locatie is gevonden! We hopen deze zomer over te gaan naar deze prachtige locatie in het mooie dorpje Kilder, gemeente Montferland.
Stichting DCN Geleidehonden gaat 'Vóóraan in de Achterhoek'!
Er moet nog een heleboel werk verzet worden om de locatie geschikt te maken voor de blindengeleidehonden. We hopen u z.s.m. verder op de hoogte te kunnen brengen.


De eerste pups in eigen beheer geboren in 2019 worden verwacht rond 10 mei! Ook hier zijn we uiteraard superblij mee dat de dekking is geslaagd en de echo een mooie dracht liet zien. We hopen gezonde Golden Retrievers op de wereld te kunnen zetten met een prachtige missie in het verschiet.


3-3-2019

De kop is eraf, de eerste honden zijn afgeleverd in 2019 en zijn nu nieuwe teams aan het vormen. Ook de eerste honden zijn weer in opleiding genomen en zijn de eerste pups met een missie aangekocht. Verder heeft zich een nieuwe externe trainster gemeld en zo werkt DCN inmiddels met vier externe trainers die de honden vanuit hun eigen thuissituatie de opleiding tot blindengeleidehond aanbieden. Daarnaast hopen we dat de dekking van één van onze dames voorspoedig mag verlopen zodat zij pups op de wereld mag zetten met een bijzondere taak in het verschiet.

Stil zitten is niet onze missie, we gaan door om nog meer mensen met een visuele beperking van dienst te kunnen zijn.
Daar hoort de zoektocht naar een nieuwe locatie ook bij, want de huidige locatie wordt gewoonweg te klein.
We hopen op korte termijn deze locatie te vinden zodat we niet stilstaan, maar doorgaan!


'Vooraan' betekent niet altijd rechtdoor.....het betekent dat we sámen onze bestemming bereiken19-12-2018

Stichting DCN Geleidehonden wenst iedereen een fijne kerst, een veilige jaarwisseling en een geweldig 2019!

Langs deze weg willen we alle mensen bedanken die zich op wat voor manier dan ook hebben ingezet in 2018 voor Stichting DCN Geleidehonden en de cliënten die met een hond van Stichting DCN Geleidehonden aan de slag zijn gegaan.

Zo bedanken wij ook de mensen voor het vertrouwen, die de Stichting een warm hart toe dragen en financieel gesteund hebben door middel van meedenken, sponsorbijdragen, giften en donaties.
* Particuliere donateurs, bedrijven & kerkgenootschappen
* Het Industriegebouw
* Inrato International
* Ardea groep
* CarDsign
* Ford Nederland
* Hondenauto.nl
* Dierenkliniek Meerkerk
* Dierenkliniek Putten
* Dierenkliniek Zuidwest-Drenthe
* Dierenkliniek De Dierenbus

* Dopjesactie Nederland Maarten


23-11-2018

We zijn ruim drie jaar verder en zijn trots op het feit dat we het wagenpark hebben kunnen uitbreiden. Professionele hondenauto's voor veilig vervoer van de geweldige honden.


12-11-2018

Stichting DCN Geleidehonden groeit. Deze maand worden weer drie honden die al aardig opschieten voorgesteld aan hun potentiële nieuwe baas en zijn er weer drie knappe honden de opleiding ingegaan.

Naast dat we ook weer een nieuwe externe trainer binnen ons team hebben mogen verwelkomen is Stichting DCN Geleidehonden op zoek naar financiële middelen. Eigen middelen (van de stichting zelf en donaties van derden) is nodig om groei door te kunnen zetten in de vorm van een nieuwe locatie.
Aanschaf van de locatie kost ook de verbouw en inrichting van de locatie veel geld. De knappe honden verdienen mooie verblijven, prachtige speelvelden en praktisch ingerichte trainingsfaciliteiten.

We hopen snel een locatie te vinden en hebben naast de hulp van donateurs, ook de hulp van Private Investors nodig om deze locatie te kunnen financieren.

Kent u of bent u die Private Investor, dan nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen om onze groeiplannen met u te delen inclusief ons mooie 'Partners in Participatieplan',  meer voor onze medemens en zo meehelpen om de Sociaal Maatschappelijke Footprint van Stichting DCN Geleidehonden te vergroten! Meer weten?

info@guidedog.nl, help ons én help onze cliënten aan hun bijzondere hond.

02-05-2018
Inmiddels zijn er 6 honden gematcht en zullen de komende maanden aan de slag gaan.
De eerste pups zijn al weer aangeschaft en de verwachting is dat medio juni/juli in eigen beheer gefokte pups geboren gaan worden
.


Voor de nieuwe pups hebben we nog gastgezinnen nodig, meldt je daarom aan en wie weet heb je eind augustus een leuke pup in huis

23-03-2018
Superblij met het feit dat Stichting DCN Geleidehonden per 01-01-2018 aangemerkt is als ANBI stichting.
Als Algemeen Nut Beogende Instelling zijn donaties, schenkingen en giften aftrekbaar bij de belasting. Daarnaast een serieuze partij die ook daadwerkelijk de binnengekomen gelden besteed aan het goede doel. (minimaal 90%).


25-10-2016

De website had een opfrisbeurt nodig....
En dat is in onze optiek redelijk goed gelukt en vanaf 25 oktober 2017 een klein beetje in het nieuw...


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram